Comment préparer Appétissant Mango sticky rice

Mango sticky rice. Place your rice mixture in serving bowls with fresh mango on top; pour the coconut milk mixture over the top and serve while warm. Transfer sauce to a small bowl and chill. Using a fine mesh strainer, rinse rice.

Mango sticky rice Mango sticky rice is delicious either hot or cold. To reheat it, gently warm the rice in the microwave, just until it reaches room temperature. Do the same with the sauce or keep it cold. Vous pouvez cuisiner Mango sticky rice utilisant 9 Ingrédients et 5 instructions. Voici comment vous cuisinez ça.

ingrédients de la recette Mango sticky rice

  1. Vous avez besoin 350 g of riz à sushi.
  2. Vous avez besoin 350 ml of lait de coco en conserve (bien plus épais).
  3. Vous avez besoin 50 g of sucre en poudre.
  4. Vous avez besoin 2 of belles pincées de sel.
  5. Vous avez besoin of Sauce crémeuse coco.
  6. Vous avez besoin 250 ml of lait ou crème de coco.
  7. C'est 1 of Cas rase de maïzena.
  8. C'est 20 g of sucre en poudre.
  9. Préparer 2 of mangues.

If the sauce thickens too much, stir in a splash of coconut milk. Mango sticky rice (khao neow mamuang / ข้าวเหนียวมะม่วง) is an amazing and authentic Thai dessert. It is typical street food in Thailand, especially during summer, when mango is in season. This dessert is also popular in other South East Asia countries, including my hometown, Malaysia.

Mango sticky rice petit à petit de recette

  1. Rincez le riz 4 fois à l’eau clair pour enlever l’amidon et laissez-le tremper dans l’eau une nuit..
  2. Mettez le riz dans un torchon propre puis déposez le dans un panier vapeur. Faites cuire à la vapeur pendant 25 minutes. Réserver dans un plat couvert..
  3. Dans une casserole, faites chauffer le lait de coco avec le sucre et porter à légère ébullition 2 minutes. Versez sur le riz et laissez reposer 10 minutes couvert dans torchon..
  4. Sauce crémeuse : délayez la maïzena dans un peu de lait de coco puis mettre tout dans une casserole avec le reste de lait de coco et le sucre. Faites légèrement épaissir..
  5. A servir tiède avec une mangue bien mûre fraîche..

Arrange the mangos on top of the rice. Mango Sticky Rice is sweetened sticky rice with fresh mangoes. This dessert is very popular in Thailand and Southeast Asia. It's so easy to make at home! Mango sticky rice, known in Thai as khao neow mamuang (ข้าวเหนียวมะม่วง), is one of the most famous Thai desserts.

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